Xampp phpMyAdmin Ayarları - Xampp Kullanıcı Hesabı Oluşturma - Xampp Şifre Değiştirme
Xampp phpMyAdmin Ayarları - Xampp Kullanıcı Hesabı Oluşturma - Xampp Şifre Değiştirme

Xampp phpMyAdmin Ayarları - Xampp Kullanıcı Hesabı Oluşturma - Xampp Şifre Değiştirme
Öncelikle kullanacağımız Xampp Programını Xampp Download Linkten indirin.Bu aşamadan sonra indirip kurduğunuzu varsayıyorum.Programı kurduktan sonra C:/dizininde xampp adında klasör oluşur.Xampp klasörünün içinde htdocs klasörü dosyalarınızı yükleyeceğiniz (web sitenizi atacağınız) klasör'dür. PhpMyAdmin sunucunuza ulaşmak içinse Tarayıcınıza http://localhost/phpmyadmin/ yazarak ulaşabilirsiniz.Yine C:/xampp klasörü içine xampp-control.exe programın Kullanıcı panelidir ve tüm sistemi buradan açıp kapatabilirsiniz.
Temel bilgiyi verip ayarları anlattıktan sonra hemen nasıl kullanacağımıza bakalım isterseniz.
Xampp Local Server'da Kullanıcı Oluşturma
Aslında PhpMyAdmin'de yapacağınız işlemlerle aynıdır sadece internette Xampp ile alakalı arattığınızda çıkmıyor makaleyi bu yüzden hazırladım..Kendi Ücretli Host&Domain işlemlerinizde kullanacağınız yol ile aynıdır.
Hemen Başlıyorum xampp-control.exe ye tıklayın ve Xampp'ı Çalıştırın Apache+MySQL modüllerini başlatın.
Açılan pencerede Veri Tabanı Oluştur kısmına kullanmak istediğiniz VeriTabanı adını karşısınada kullanılacak olan karakter (Dil) setini seçin (genelde budur kullancağınız scriptlerde dil sorunu yaşarsanız dil seçimini değiştirebilirsiniz.) Oluştur diyoruz ve VT'miz oluşturuldu.
Sonrasında oluşturduğumuz VT'ye tıklıyoruz Üst menüden Yetkiler'e sonrada Kullanıcı hesabı ekle'ye tıklayalım
Kullanıcı hesapları Kullanıcı hesapları üstmenüsüne geçtikten sonra Kullanıcı adı kısmına : VT Kullanıcı Adımız Anamakine adı kısmına : localhost Parola kısmına : bir parola girelim
Kullanıcı hesabı için veritabanı kısmında "Hepsini işaretleyin" Yetkiler Kısmında Tümünü Seç'i işaretleyelim ve son olarak en altta Git butonuna tıklayarak bitirin.
Altta görüldüğü üzere veri tabanımız ve veri tabanı kullanıcı adımızı oluşturduk.
Xampp Şifre Değiştirme
Şifresini değiştirmek istediğiniz Veritabanı adını seçin önce Yetkiler adı sonrada VT Adı'nı seçin ardından Yetkileri düzenle'yi seçin
Parolayı Değiştir'i seçin
Xampp SQL'i İçeri Almak
Önce Veri Tabanı Adı'nızı seçin Sonrada İçeri Aktar'ı seçin ve SQL dosyanızı içeri alın.
Xampp Hataları ve Çözümleri
Xampp SQL büyük hatası alanlar
Bu hatayı almanızın sebebi php.ini dosyasındaki varsayılan parametreleri değiştirmeniz gerektiği. Önce XAMPP kontrol panelden ya da XAMPP'ın kurduğunuz C: sürücüsündeki dizinine giderek PHP.INI dosyasını açınız. Aşağıdaki parametreleri teker teker bulup karşılarındaki değerlerle değiştiriniz.
post_max_size = 768M
upload_max_filesize = 768M
max_execution_time = 5120
max_input_time = 5120
memory_limit = 1024M
PHP.INI dosyasını kaydettikten sonra Apache Web Sunucusunu kapatıp yeniden başlatınız. XAMPP üzerinden sadece Durdur/Başlat yapabilirsiniz.
SQL Kullanıcı Oluştururken %_Password_Check% Hatası Alanlar
C:\xampp\mysql klasörü içine önce lib onun içine de plugin isimli klasör oluşturun,Sorun düzelecektir.
Tepkiniz nedir?






